fbpx

Palaute

Iloista liikettä varhaiskasvatukseen!

Materiaaleja on käytössä ympäri Suomen. Saamamme palaute on ollut huippupositiivista ja innostunutta!

 

Minna Liukko, Ilvespuiston päiväkoti

”Tässä minulta palautetta: Juuri sopivan mittainen video ja hyviä vinkkejä materiaalien käyttöön ja arkeen! Olipa hyvä muistutus. Kasvattaja on liikkumisen mahdollistaja! Välineet saatavilla ja innostamassa liikkumaan. EI odottelua. Perustaitojen harjoittelu!!! Lapset mukaan suunnitteluun. Houkuttelu varsinkin passiivisille lapsille! Hyvä vinkki esim. sama leikki varioiden. Suunnistuspeli oli hauska. Oppimisympäristön kehittäminen. ”Aina kun kuljet tästä ohi…” kortteja ympäriinsä – kiva idea.Siinä muutamia ajatuksia, joista voidaan taas lähteä kehittämään lisää. Olemme kehittäneet liikkuvampaa vk:ta jo monta vuotta ja edistyneetkin siinä, mutta uudet ideat ja vanhan muistuttelut ovat saaneet taas aikaan sen, että kehittäminen jatkuu edelleen. Hyvä aloitus keskustelulle ja käytännön toimille.
… ja henkilökunnaltani palautetta: Hyvä muistutus liikunnan hyödyntämisestä arjen eri tilanteissa. Leikin kautta voi oppia erilaisia taitoja. Paljon erilaisia liikuntavälineitä hyödyntäen lisää liikuntaa toimintoihin. Siirtymien ja odottelun ajaksi puuhaa. Erilaisissa arjen toiminnoissa voi hyödyntää taitoja. Lapsi pitää kannustaa liikkumaan ja sisällyttää liikkumista päivittäisiin toimintoihin. Hyvää ideaa suunnitelmallisuudesta liikunnan suhteen, sai pohtimaan omia käytänteitä. Pienemmille lapsille joutuu soveltamaan, mutta paljon hyvää esim. miten odotteluaikaan voi keksiä tekemistä. Kattava: tehtäviä pystyy tekemään joustavasti missä vaan. Muistutti liikunnan eri keinoista arjessa, hyviä vinkkejä. Hyviä ideoita käytäntöön ja vanhemmille tiedotettavaksi.”

 

Naavatassun päiväkodissa (Koski Tl) tuumataan, että ”materiaali on monipuolinen, helppo käyttää ja loistavat kuvat täydentävät materiaalin. Se lisää spontaania liikuntaa, ei liikuta pelkästään liikuntahetkillä vaan odotellessa, siirtymissä jne.”

 

Jurvalan päiväkodin (Luumäki) henkilökunta kertoo ”saaneensa MiniMoven kautta hyviä käytännönläheisiä vinkkejä ja hyvää materiaalia liikuntatuokioiden kasaamiseen. Materiaali on tuonut uutta päiväkodin liikuntaan. Positiivinen suhtautuminen ja liikunnan ilo ovat lisääntyneet. Hieno lisä Ilo kasvaa liikkuen -toimintaan.”

 

Vekkuleiden päiväkoti (Kannus): ”Kuvat kivoja ja leikit hauskoja. Materiaalia pystyy hyödyntämään nopeasti, ei tarvitse paljoa suunnittelua eikä valmisteluja.”